Ayva Tatlısı



Malzemeler:

6 adet ayva
2 adet elma
5 çorba kaşığı toz şeker
Bir buçuk su bardağı su
4 adet karanfil
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı kadar gıda boyası
Yarım limon
İsteğe göre kaymak veya krem şanti
Hazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyun. Ortadan ikiye bölüp iç kısmını temizleyin ve kararmasınlar diye limonlu suya koyun. Elmaları soyup rendeleyin. Ayvaların ortasını doldurun. Tarçını elmaların üstüne serpin ve toz şekeri de ekleyin. Bir kapta gıda boyasıyla suyu karıştırıp tencereye dökün. Ayva çekirdeklerini ve karanfilleri de ekleyerek, kısık ateşte 20-25 dk ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra ister kaymakla ister krem şantiyle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun..
my.opera.com’dan alınmıştır.

Yorumlar