Elma tatlısı


ELMA TATLISI

İhtiyacınız Olanlar
• 4 adet orta boy kabuklu tatlı elma
• 40 gr badem (yaklaşık 32 adet)
• 140 gr kuru üzüm (yedi yemek kaşığı kadar)
• 80 gr ceviz içi
• 4 tatlı kaşığı süzme bal
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Elmaları iyice yıkayıp kabuklarını soymadan üstünden kapak gibi bir parça kesin. Üstü kesilmiş olarak kalan elmaların içini çok derinlere girmeden çıkartıp kâse şekline getirin. Mutfak robotuna badem, ceviz, tereyağı, tarçın, bal ve kuru üzümü koyun. İnce bir şekilde çekilip birbirine karışmış malzemeyi elmaların içine doldurup kapaklarını üstüne kapatın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atıp elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin Pişirdiğiniz elmaları fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
Not: 4 KİŞİLİK: Porsiyon başına: 327,7
kalori, 38 gr karbonhidrat, 18,7 gr yağ, 5,9 gr lif

Yorumlar

Yorum Gönder

*** Lütfen Konu Hakkında Görüş ve Yorumlarınızı Bildirin ***