Mevsimsel duygulanım bozukluğu kışın depresyon, yazın ise normal veya aşırı mutluluk haliyle tanımlanır; belirtileri aşırı uyku hali, genel bir yavaşlama hali, aşırı yeme ve karbonhidratlı beslenme ihtiyacı görürler.
Yazın aynı kişiler kendilerini mutlu neşeli aktif hissederler. Birçok değişkenin etkisi söz konusu olsa da mevsimsel duygulanım bozukluğunun nedeni ışıktan yoksun kalmaktır.
Birçok Avrupa ülkesinde sarı kantaron, yan etkisiz bir antidepresan olarak kullanılıyordu. Depresyon önleyici olmasının nedeni; sarı kantaronun içerisindeki hiperesin olmak üzere diğer bileşikler sayesinde beyin içerisindeki sinir uyarılarının iletiminde önemli seviye artışı sağlamasından kaynaklanmaktadır. Psikiyatrik Tedaviye bitkisel yardımcı olarak önerilebilir;
Sarı kantaronun kullanımı; 1 tatlı kaşığı sarı kantaron bitkisi bir su bardağı soğuk suya eklenir ve hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır. Üstü kapalı olarak 4-5 dakika demlendirilir, süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş kantaron çayı aç karnına veya öğün aralarında, soğutulmadan içilir.
Yorumlar
Yorum Gönder
*** Lütfen Konu Hakkında Görüş ve Yorumlarınızı Bildirin ***