Sarımsaklı kabak dolması tarifi



İşte malzemeler ve hazırlanışı...
Sarımsaklı kabak dolması
8 kişilik

Malzemeler

10 adet kabak
200 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
1 demet maydanoz, nane, dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
Kimyon, tuz, karabiber,
1 su bardağı su

Yağılışı: Kabakların içlerini oyup yıkayın ve süzün. Bu arada içi için soğanı rendeleyin. Pirinci, doğranmış yeşillikleri, baharatları ve 1 su bardağı suyu salçayla karıştırıp üzerine ekleyin. Bu harcı kabakların içlerine doldurun. Fazla doldurmayın ki pişerken açılmasın. Tencereye dolmaları dizin, üzerine bir tabak kapatın. 1-2 bardak da sıcak su koyup kısık ateşte pişmeye bırakın. 20 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Servis tabaklarına dizip ikram edin. İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayın.

Yorumlar