Karnıbahar çorbası tarifi




İşte malzemeler ve hazırlanışı...

Karnıbahar çorbası
4 kişilik

Malzemeler

200 gram karnabahar
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
5 dal dereotu
6 su bardağı su

Yapılışı: Rendelenmiş soğanı ve tereyağını kavurun. Üzerine ince kıyılmış karnabaharları da ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu üzerine döküp 5 dakika pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpın. Tenceredeki suyun içinden biraz üzerine döküp ılıştırın. Daha sonra çorbanın içine boşaltıp 10 dakika kaynatın. Kıyılmış dereotunu katıp karıştırın ve sıcak servis yapın.
http://yemek-tarifi.bugun.com.tr

Yorumlar