Elmanın aynı zamanda kan temizleyici


Elma yapı olarak gülgiller familyasına ait yaklaşık olarak 10 metreye kadar uzayabilen bir ağacın meyvesine verilen isimdir. Elma genellikle beyaz yada açık pembe renkte olmaktadır. Oldukça faydalı ve vücuda iyi gelen bir besindir. Yüksek vitamin oranına sahiptir. Bu sebepten dolayı kullanılması bir hayli önem taşımaktadır. Özellikle Türkiye başta olmak üzere dünyanın çok çeşitli ülkelerinde yetiştirilmektedir.

Faydaları nelerdir? Elmanın faydaları oldukça fazladır. Tatlı elmanın mide kaynaklı rahatsızlıklara çok iyi geldiği bilinmekle beraber, ekşi elmanın her türlü sindirim rahatsızlığının tedavisinde aktif olarak kullanıldığı bilinmektedir. Genel olarak elmalar enfeksiyonlara karşın çok etkili bir biçimde kullanılabilmektedir. Kabukları ile birlikte elmadan çıkan suyu doğrudan yaralar üzerine uygularsanız yaraların kısa bir süre içerisinde iyileşmeye başladığını gözlemleyebilirsiniz. Yapılan araştırmalar sonucunda elmanın ses kısıklığına ve bazı etkilere karşı oldukça iyi geldiğini ortaya çıkarmıştır. Elmanın aynı zamanda kan temizleyici etkisinin de unutulmaması gerekmektedir. Çok iyi bir antioksidandır. Elmanın bilinen bir diğer artısı da elma çekirdeğinin ve çiçeğinin doğrudan göze uygulanması sonucu gözde meydana gelecek rahatsızlıkları kısa bir süre içerisinde ortadan kaldırmasıdır. Göz başta olmak üzere pek çok mikroba karşı aktif bir mücadele vermektedir.

Elmanın baş ağrısına sarılığa ve çeşitli rahatsızlıklara karşı da oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Son yıllarda elma özellikle deriye yaptığı doğrudan etki ile de ortaya çıkmaktadır. Dokuları birbirine yaklaştırarak cilde güzel bir görünüm vermede kullanılmaktadır.

Kökü ve meyve yaprakları ile birlikte elma kaynatılarak tüketilirse idrar yolları rahatsızlıklarına ve çeşitli enfeksiyonlara oldukça iyi geldiği bilinmektedir. Bu sebepten dolayı elmanın etkili bir şekilde kullanılması bir hayli önem taşımaktadır.

Yatmadan yaklaşık olarak yarım saat önce bir adet elma tüketirseniz uykusuzluğa ve çeşitli rahatsızlıklara karşı oldukça faydalı olduğunu görebilirsiniz. Hamilelerde elma tüketimi de bir hayli önemlidir. Çünkü hamilelerde ki bulantıyı aldığı bilinmektedir.

Kan şekerini düşürerek dengede tuttuğu da bilinen özellikleri arasında yer almaktadır. Bu şeker dengesini koruması da oldukça önemlidir. Kompostosunun her zaman için susuzluğa iyi geldiği ve vücudun şeker dengesini koruduğu bilinmektedir. Aynı zamanda vitaminler açısından şekerleri ile birlikte tüketilmesi bir hayli önem taşımaktadır.
http://www.buyutec.net/haber/1256-Elmanin-Faydalari-Nelerdir-.html

Yorumlar