Çayı astım, bronşit ve bağırsak için kullanılır



İlaç Kadar Faydalı Meyve Hünnap !

Kırmızı kabuklu sert çekirdekli, güz dönemlerinde olgunlaşan, iri zeytin biçimi büyüklüğünde çiçekleri küçük ve yeşilimsi olan ağaçtır. Meyvesi ise tatlımsıdır.

Tanen, müsilaj, Pektin ve bol miktarda C vitamini içeren hünnap, kanı temizliyor. Hünnap yemişi ve hünnap suyu, kalp ve damar hastalıklarına da iyi geliyor. Nezle ve soğuk algınlığına faydalıdır. Öksürüğü kesip, göğsü yumuşatıyor ve balgam söktürücü etkisi bulunuyor. Şeker hastalığına ve kolesterole, trigliserite karşı değer düşürücü etkisi bulunmaktadır.

Çocukların beslenmesinde de mutlaka bulunması gereken hünnabın, çayıda yapılabiliyor. İlk önce ağaçtan toplanan hünnap meyveleri, güneşin altında kurutuldıktan sonra, çerez olarak yenilebiliyor. Yada kaynatılarak çayıda yapılabiliyor. Reçelide yapılabilen hünnap meyvesinin, eczacılıkta sabah 2 tane aç karnına olmak üzere 21 günlük kürler halinde de kolesterol ve lipit düşürücü olarak da kullanılmaktadır.

Hünnap ağacının yapraklarını da kaynatarak, çayını astım, bronşit ve bağırsak problemleri için içilebilirsiniz. Hünnap meyvesinin çayını hazırlarken, 800 ml yada 4 bardak süte, 30, 60 gr meyve eklenerek kaynatılır ve günde 4 defa, 1’ er bardak olarak içilir.


Yorumlar