Sperm sayısını çoğaltır

 

Çoban Çökerten Otunun Faydaları

Çoban çökerten bitkisi, demir dikeni, deve çökerten ve çarık dikeni olarakta bilinir, Asya, Afrika ve Amerika’da yetişen bu bitki, tek yıllık yabani bir bitkidir.
Böbrek çalıştırıcı etkisinden, vücut direncini artırmasına kadar bir çok rahatsızlığa iyi gelen bu bitkinin diğer faydalarınıda merak ediyorsanız aşağıdaki yazımızı okumalısınız.

Yere yatık olarak büyür ve sarı çiçekleri vardır. Bitkideki etken maddler: köklerinde azot, sabit yağlar, alkaloit, resin; sap ve gövdesinde fructose, sucrose, nişasta, meyvelerinde; protein, yağ, diastase, glikosid resin bulunur. Ayrıca carboline saponin, steroidal saponinler bitkiden değişik yöntemlerle ayrıştırılrak elde edilen bitki karışımlarında standart hale getirilir.

ÇOBAN ÇÖKERTEN’ NİN ETKİLERİ

Erkeklerde antrapoz belirtilerini azaltıcı
Erkeklerde testesteronu arttırıcı, dengeleyici ve normal seviyesini koruyucu
Erkeklerde sperm sayısı,miktarı ve haraketliliğini artırıcı. ( sperm sayısını çoğaltır )
Şeker ve damar tıkanıklığında etklidir.
Böbrek çalıştırır ve taş düşürüdür.
İdarar söktürücüdür.
Vücüt direncini arttırıcı.
Yüksek tansiyonu normal seviyeye çeker.
Kadınlarda yumurtlama problemlerine karşı kullanılılır.

KULLANIM ŞEKLİ
Çoban çökertenin 30-60 günlük kullanımı tavsiye edilir.
Kurutulmuş yaprak ve çiçek karışımlarından bir tutam alınır üzerine 1 su bardağı kayanmış su atılır.10 dk demlendirilir. Süzülerek içilir.

NOT: Tansiyonu düşük olanlar kullanmamalıdır çok güçlü tansiyon düşürücü etkisi vardır.

Demir Dikeni, Çobançökerten,Tribulus terrestris
Demirdikeni (Tribulus terrestris); tek yıllık, çiçekli bir bitkidir. Dünyanın birçok yerinde doğal olarak yetişir. Genellikle bahçelerde yabani ot olarak bilinmektedir. Hindistan ve Afrikada bol miktarda yetişmektedir. Toprak üzerine yatık olarak bulunur. Yaprakları bileşik, 10-16 yaprakçıklı olup, çiçekleri küçük ve açık sarı renklidir. Meyveleri 10 mm kadar çapında ve boynuz şeklinde sivri uçlara sahiptir. Kökleri alkaloid, resin, azot ve sabit yağlar; meyveleri %5 yağ, peroxidase, diastase, az miktarda glikosid resin, proteinler ve inorganik maddeler içerir. Protein yüzdesi yaklaşık %10-11 civarında olup; altısı temel olmak üzere ondört amino asit içerir. Sap ve gövdesi nişasta, fructose ve sucrose açısından zengindir. İçerdiği carboline saponinler (harmine, harmaline, harman, tetrahydroharmine), steroidal saponinler (çoğunlukla furostanol) bitkiden değişik yöntemlerle ayrıştırılabilmekte ve bitki ekstrelerinde oranları standart hale getirilebilmektedir


Yorumlar