Ankara Pilavı Nasıl Yapılır ?



Hem çok lezzetli bir tarif vermek istiyorum. Ankara Pilavı..Tarif: 1
Ankara Pilavı İçin Gerekli Malzemeler ;
• 1 paket arpa şehriye ,
• 1 su bardağı sıvı yağ ,
• 2 kaşık salça ,
• Tuz,karabiber,pul biberi ,
• Alabildiğince su ,
• 1 tane orta boy soğan ,

İlk önce soğanlar soyulur ve ince ince doğranır soğanlar tencereye konur ve yağsıda konup kavrulur. pembeleştikten sonra içine 2 kaşık salça ilave edilir ve devam edilir kavrulmaya sonra 1 paket arpa şehriye atılır kavrulmaya devam edilir daha sonra karabiberi atılır ve üstünü geçeçek kadar suyu konur ve tuzuda atıldıktan sonra kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.daha sonra soğukduktan sonra servise sunulur.

Kuşbaşılı Ankara Pilavı  Tarif: 2

MALZEMELER:
Yarım paket arpa şehriye
Arzuya göre kuşbaşı et
2 kaşık tereyağ
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık salça
Sıcak su
      YAPILIŞI:Kuşbaşı etler biraz daha küçültülüp tencereye alınır kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir.Tereyağ ve zeytinyağı tencereye konur içine şehriyeler eklenip iyice kavrulur. Salça eklenir. Etler ilave edilip karıştırılır. Üstünü örtecek kadar sıcak su konur ve tuz atılıp kapak kapatılır. Suyunu çekince üstüne kağıt havlu konup 20 dakika kadar demlendirilir. Yanlız başına ana yemek olarak servis edilebilecek kadar lezzetli bir pilav olur.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!




Et olarak kırmızı et yerine tavuk veya hindi eti ile de deneyebilirsiniz. Malzemelerine bir bakalım.

Kuşbaşılı, Et sulu Ankara Pilavı Tarif: 3
Malzemeler:

500 gram yağsız kuşbaşı et
2 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı et suyu
2 adet domates küp küp doğranmış
1 adet kuru soğan yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı terayağı veya margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
Yapılışı:

Bir pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağı koyun. Yağlar eriyince etleri ilave edin pişirin. Suyu çeken etleri biraz kavurun ve soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Arpa şehriyeleri ekleyerek biraz daha kavurun ve üzerine domates, karabiber ve tuzu ekleyerek et suyunu ileve edin. Suyu bitip piştiğinde ocağı kapatın ve demlenmesi için ağzı kapalı şekilde bekletin. Sıcak olarak servis yapın.

Ankara Pilavı,Ankara Pilavı Tarifi,Ankara Pilavı Nasıl Yapılır,Ankara Pilavı Yapılışı,Ankata Pilavı Yapımı

Yorumlar