Ağaçta yetişen kavun: Pepino



Pepino meyvesinin tadı: Kavun, Muz ve Ananas meyve aromalarının karışımıdır.
Pepino nasıl yenir? Pepino Nasıl Tüketilir?
Meyveyi dolapta soğutarak ince kabuğu soyularak kavun gibi yenilebileceği gibi, meze olarak, dondurmalara katılarak, karışık meyve salatalarında garnitür olarak kullanılmakta, reçeli, marmelat'ı yapılmakta, ilaç sanayinde ve kozmetik sanayinde kullanılmaktadır. Bazı G. Afrika ülkelerinde süs bitkisi olarak değerlendirilmektedir.

Pepino Meyvesinin Bilinen Faydalı (Şifai) Özellikleri

Şeker Hastalıkları,
Kemik Erimesi,
Dalak Yetmezliği (Tromoksin),
Bağırsak Kanseri,
Gen Hastaları,
Mide Rahatsızlığı,
Safra Kesesi Rahatsızlıkları,
Anemi (Kansızlık) Hastaları,

Hemofili Hastaları (Kanın Pıhtılaşmasındaki Bir Bozukluğa Bağlı Kanama Hastalığı),
Çocuklarda Kemik Gelişimi Sağlamakta,
Eklem Romatizmasına İyi Gelmekte,
Kolesterolü Düşürmekte (Hastaları tarafından beyan edilmiştir),
İdrar Söktürücü Özelliği Vardır.
Kilo Problemine İyi Gelmektedir. Diyet Yapanlar Daha Çok Tüketmektedir.

Yorumlar