İdrar ve gaz söktürücüdür mikropları öldürür


Muskat (Myristica): Portakal ağacına benzeyen, anavatanı Banda Adaları olan bir tropik ağaç cinsidir. Muskat ya da hint cevizi adıyla da bilinir. Karayipler bölgesinde, özellikle de Grenada’da yetişir. Bitkinin tohumları baharat olarak kullanılır. 2-3 cm uzunlukta, 1-2 cm çapta, oval, cevize benzer tohumlar vardır. Tohumlar sabit yağ, uçucu yağ ve rezin taşır.




muskatın faydaları
Muskatın yararları.
Muskat yani Küçük Hindistancevizi, çoğunlukla tat ve koku vermek için çeşitli yemek, tatlı ve pudinglere katılarak kullanılır.
Az miktarda kullanılırsa uyku verici özelliği ile uyku bozukluklarında faydalı olmakla birlikte yüksek dozlarda kullanmak hayal görmeye ve kalp atışlarının hızlanmasına sebep olabileceği için fazla alınması tavsiye edilmez.

Muskat (Küçük Hindistancevizi): Küçük Hindistancevizi de denilen Muskat zeytin büyüklüğünde, üzerinde çizgiler bulunan bir cevizdir ve Hindistan cevizi meyvesinden, isim benzerliği dışında, tamamen farklıdır.

Muskatın yararları.: Muskat, iştah açar ve sindirimi kolaylaştırır. Ağız kokusunu giderir. İdrar ve gaz söktürücüdür. Mide ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Mikrop öldürücüdür. Bulantı ve kusmayı önler. Kokusu sinirleri sakinleştirmeye yardımcı olur. Vücudu kuvvetlendirir.



Ağacın meyveleri olgunlaştığında baharat olarak kullanılır.
Bol miktarda rendelenmiş olarak tercihen süt ile birlikte alındığında halüsinasyon görülmesine yol açar. 
Endonezya’da meyvenin etli dokusu palmiye şekeriyle karıştırılıp güneşte kurutularak besleyici bir tatlı yapılır. Geçmişte reçeli de yapılmıştır. Bebeklerde gaz giderici olduğuna dair inanışlar mevcuttur.

Çekirdeği ve içi neredeyse aynı tattadır ama etli kısmı daha tatlıdır ve daha yoğun bir tadı bulunmaktadır. Çekirdeği, safran rengi nedeniyle hafif yemeklerde kullanılır. Peynir sosları için lezzetli bir ek olarak görülür özellikle taze rendelenmiş olarak. Küçük hindistan cevizi, sıcak elma suyu, sıcak şarap ve eggnog için kullanılan geleneksel bir tattır.

Avrupa’da küçük Hindistan cevizi ve çekirdeği özellikle patates ve islenmiş et yemeklerinde kullanılır. Ayrıca çorbaları soslar ve hamur işlerinde kullanılırlar. Hollanda’da ise küçük hindistan cevizi çok popülerdir. Brüksel lahanası, karnabahar ve çalı fasulyesi gibi sebze yemeklerinde kullanılır.

Ortadoğu mutfağında öğütülmüş küçük hindistan cevizi lezzetli yemekler için baharat olarak kullanılır. Kıbrıs ve Yunanistan’da tuzluların pişirilmesinde kullanılır.

Japonya’da köri sosu için kullanılan bir malzemedir.

Karayipler’de içeceklerde kullanılır. Genellikle de içkinin üstüne küçücük bir tutam atılır.

Muskatın Faydaları:

• Muskat, iştah açar ve sindirimi kolaylaştırır.

• Ağız kokusunu giderir.

• İdrar ve gaz söktürücüdür.

• Mide ağrılarını gidermeye yardımcı olur.

• Mikrop öldürücüdür.

• Bulantı ve kusmayı önler.

• Kokusu sinirleri sakinleştirmeye yardımcı olur.

• Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği arttırır.

Muskatın  Tehlikeleri: Sıvısı damara direk verilirse çok zehirleyicidir. Sütle beraber alınması bayıltıcı olabilir. Küçük dozlarda zararsız olsa da yüksek dozlarda delirmeye neden olabilir. Bundan dolayı yüksek dozlarda alınmamalıdır. Uyuşturucu olarak popüler değildir çünkü yan etkileri vardır. Bunlardan bazıları baş dönmesi, yüz kızarıklığı, ağız kuruluğu, düzensiz kalp atışı, geçici kabızlık, idrar salmakta zorluk, mide bulantısı ve panik. Bunlar ilk altı saat içerisinde gözükür ve etkiler 3 güne kadar uzayabilir.

Bilgilendirme amaçlı bu yazımızda adı geçenleri siz yinede Doktorunuza danışmadan ilaç niyetine kullanmayın.

http://www.bitkilervesaglik.com/page/2/

Yorumlar